Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Étkezőszékek

Étkezőszékek, ebédlőszékek

Étkezőszékek vagy konyhai székek az otthonunk egyik elengedhetetlen bútorai. Étkezőszékekkel nem csak egy ülőfelületet adunk otthonunknak, hanem annak stílusa, színe meghatározza az étkezőgarnitúránk, az egész étkezőnk, konyhánk hangulatát is. Az általunk forgalmazott étkező székek kiválóan alkalmasak nemcsak otthonok konyhájába, étkezőjébe, hanem bárok, éttermek, kávézók komfortos ülőalkalmatosságának is.

Egy kényelmes étkezőszék kárpitozott, ami nem csak színével, formájával járul hozzá az otthonos lakásunk kialakításához, hanem komfortjával, kényelmével is. Ezek a konyhai székek azok, melyeket a legtöbbet használunk, ezeken a székeken étkezünk, ezekre a székekre ültetjük vendégeinket, ezeken a székeken zajlanak nem egyszer a hosszú baráti beszélgetések vagy akár tanulás órái, otthoni hobbi, munka percei. Így elengedhetetlen, hogy olyan széket válasszunk, ami hosszútávon is kényelmet és megfelelő tartást biztosít számunkra.

Ezért választékunk kialakításánál ezek voltak elsődleges szempontok. Választékunkban megtalálhatók a modern étkezőszékek, illetve a klasszikus stílusú olcsó konyhai székek egyaránt. Forgalmazunk fa és fém lábas, fix és forgó lábú, műanyag, szövet és műbőr ülőfelülettel, karfás és nem karfás kivitelben.

Emellett érdemes szétnézni, ha nemcsak a hagyományos fekete-fehér-barna színre vágyunk, hanem sárga, piros, zöld, kék, lila, narancs színű az álmunk.

Az étkezőszékek kiválasztása nem mindig könnyű feladat, mert a család több tagjának, a vendégeinknek kényelmes változatot szeretnénk természetesen hosszútávra, ami bírja a mindennapos használatot. Így az étkezőbe alkalmas szék kiválasztásához összeszedtük a hasznos információkat cikkünkben: Étkezőszék vásárlási útmutató

Ha mégsem találtad meg a megfelelő terméket? Érdeklődj a az info@praktar.hu vagy a +36 30 955 6914 elérhetőségeinken és mi beszerezzük Neked!

Nézd meg étkezőszék, konyhai szék választékunk:

Rendezés:

Konyhai étkezőszék vásárlási tanácsok

Az étkezőszékek és konyhai székek kiválasztása nem csak az esztétikai megjelenésről szól, hanem a kényelemről, a funkcionalitásról és a tartósságról is. Nézzük a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni a vásárláskor:

1. Méret és arányok

 • Vásárlás előtt mérjük le az asztal magasságát és szélességét, hogy megfelelő méretű székeket válasszuk.
 • Vegyük figyelembe a helyiség méretét, hogy az étkezőszékek ne legyenek túl nagyok vagy túl kicsik az adott helyhez.

2. Kényelem - a kényelmes étkezőszék

 • Válasszunk puha, párnázott ülőkéjű székeket, ha hosszabb ideig kíván ülni rajtuk.
 • A háttámla kialakítása is fontos a kényelem szempontjából. A magas háttámlájú székek több támogatást nyújtanak, míg az alacsony háttámlájú székek kevésbé korlátozzák a mozgást.
 • Karfás konyhai székek sokkal kényelmesebbek egy hosszabb beszélgetés során, viszont figyeljünk arra, hogy olyat válasszunk, ami befér az asztallap alá, hisz ha nem használjuk akkor útban lehetnek.

3. Étkezőszék anyagok – váz és kárpit

 • A fa székek tartósak és könnyen karbantarthatók, de nehezebbek lehetnek. Ezeket a konyhai székeket idővel könnyebb felújítani.
 • A fém székek modern megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek és könnyűek, de sokszor kevésbé kényelmesek.
 • A műanyag székek könnyűek és könnyen tisztíthatók, de kevésbé tartósak.
 • A bőr és műbőr kárpitos székeket könnyebb takarítani, mint a szövetanyaggal bevontakat. Ez fontos szempont lehet gyerek, kisállat vagy akár munkahelyi felhasználásnál.

4. Stílus és design

 • Válasszunk olyan stílusú étkezőszéket, ami helyiség általános dekorációjához illik.
 • A modern, minimalista stílusú étkező székek jól illenek a modern konyhákhoz, míg a hagyományos, rusztikus stílusú székek jobban illenek a vidéki konyhákhoz.

5. Konyhai székek funkcionalitása

 • Ha korlátozott a hely, választhatunk összecsukható vagy egymásra rakható székeket.
 • A forgószékek kényelmesek lehetnek, ha gyakran kell mozogni az asztal körül, sőt sokszor a kisebb helyeken könnyebb a ki és beülés.

6. Ár – olcsó étkezőszék vagy drága

 • Az ár fontos szempont, de ne hagyjuk, hogy ez legyen az egyetlen döntő tényező. A minőség és a tartósság hosszú távon megtérülhet.

Összefoglalva, az étkezőszékek és konyhai székek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a méretet, a kényelmet, az anyagokat, a stílust, a funkcionalitást és az árat. A megfelelő székek kiválasztásával kellemesebbé teheti az étkezéseket és a konyhai tevékenységeket.