Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Miért ideális a kutyakennel?

Miért ideális a kutyakennel?

Kutyakennel használata egyaránt fontos lehet a kertben és a lakásban tartott kisállatainknál. Kennellel biztosíthatjuk a szabad, de mégis korlátozott mozgást kedvenceinknek. Kennelt jellemzően kutyák tartásához használjuk, de alkalmasak, nyulak, szárnyasok tartásához is. Kutyakennel vásárlása nem egyszerű feladat.

Cikkünkben a kutyakennelek használatához, vásárlásához adunk segítséget.

Kutyakennel, kennelek fajtái:

 • Fix kutyakennelek.
 • Mobil kutyakennelek.
 • Kültéri kutyakennelek.
 • Beltéri kutyakennelek.

Fix kutyakenneleket jellemzően kültéri használatra, kertbe, udvarra építik. Ezek a ketrecek kutyáinknak biztonságos menedéket és szabad mozgást biztosítanak. Ezek lehetnek fedettek, vagy csak kerítésből állók. Kicsitől az egészen nagy kutyákhoz.

Tappancs kennel variációk

 

 

Mobil kennelek megfelelőek kültérre és beltérre egyaránt. Ezeket a ketreceket használhatjuk fix meghatározott helyen, és alkalomszerűen felállítva is. Mivel nem csak könnyen és gyorsan összeállíthatók, hanem szállíthatók is, így nyaralásko r, kiállításokon, vásárokon is alkalmasak arra, hogy kedvenceink biztonságban legyenek.

Beltéri kutyakenneleket a kis és közepes termetű kutyákhoz ajánljuk, időszakos elkülönítésre, mert a kerítés magassága 60-100 cm között található. Alapterületük 1-2 négyzetméter.

 

 

 

Mire használható a kutyakennel és mire nem?

A kutyakennelek akkor biztosítanak biztonságot mind, a kutyáink, mind a kis gyermekek, növényeink, bútoraink, értéktárgyainknak, számára mikor a család nincs otthon vagy szükséges az elkülönítés vendégek, kis gyermekek látogatása miatt.

Egy megfelelően kiválasztott kennel a kedvencünk számára is ideális az elvonulásra, a pihenésre. Ezért vigyáznunk kell, hogy mikor szoktatjuk a használatához, semmiképp ne büntetés vagy fenyítés helye legyen, mivel pont az ellenkező célja van a kenneleknek.

A kutyakennelek előnyei:

 • Biztonságban érzi a kutya magát.
 • Biztonságban vannak az értéktárgyaink, bútoraink.
 • Gyerekek nyugodtan játszhatnak.
 • Megvédi állatainkat a külső hatásoktól, veszélyektől.

Hogyan használjuk a kenneleket:

 • Kutyáinknál ne használjuk egész napos tartásra.
 • Ne legyen a büntetés helyszíne.
 • Mindig biztosítsunk vizet, még ha csak rövid ideig is van bezárva kedvencünk.
 • Legyen megfelelő árnyékolás a tűző napsütés ellen.
 • Csirkék, nyulak legeltetésénél telepítsük át időnként.

Mikor válasszunk mobil kutyakennelt?

A mobil kutyakennel rugalmasabb felhasználási lehetőségeket biztosít nekünk. Nem helyhez kötött, így elég akkor felállítanunk, amikor tényleg szükség van rá. Kiválóan alkalmas lakásban tartott kutyákhoz, mert könnyen felállítható a szobában is. És alkalmas a kertben tartott kutyákhoz is, ha csak alkalomszerűen van rá szükségünk.

Mivel ezek alapterülete 1-2 négyzetméter, csak rövidebb időszakokra ideális.

Mekkora az ideális kutyakennel?

A kutyakennel vásárlásnál, nemcsak a rendelkezésre álló hely, hanem a kutya vagy kutyák igényei a legfontosabbak. Az elmondható, hogy minél nagyobb kennelt vásároljunk, mert annál boldogabb kis kedvencünk lesz, mivel nagyobb életteret, nagyobb szabadságot adunk a kennelben eltöltött idő alatt. Elegendő helye lesz mozogni, játszani.

A ketrec magasságát a kutyánk magasságához válasszuk, hogy ne tudjon rajta átugrani vagy átmászni.

Webáruházunk kutyakennelei:

Webáruházunk kisállat felszerelései között mobil kutyakennelek forgalmazásával foglalkozunk, melyek között megtalálhatók a kifejezetten kültérre használható kennelek és a beltérre és kültérre egyaránt használható mobil kennelek.

A kennel kiválasztása nem könnyű feladat. A kiválasztási szempontok a kutyánk mérete és a felhasználás módja határozza meg.

A mobil ketreceket jellemzően 1-2 kutya tartására használhatjuk, de kiválóan alkalmasak kölyökkutyák részére is. Tudjuk, hogy a kölyökkutyák, főleg, ha sokan vannak, nehezen tarthatók egy helyen. Kíváncsiak, játékosak, még nem tudják mit lehet és mit nem.

Mobil kutya kenneleink azért ideálisak, mert magasított ajtóval rendelkeznek, így tudjuk azt biztosítani, hogy a kölykök ne tudjanak kijönni, viszont anyjuk szabadon ki-be járhat. Ez mind nekünk, mind az anyának ad biztonságot és szabadságérzetet.

Lakásban is használható kenneleink

Ezek anyaga por szórt acél, ellenálló anyagból készülnek, de még is esztétikusabb kinézetűek. Mivel több elemből állnak, többféle formát kialakíthatunk belőlük.

Vásárlóink kedvenc termékei az XL méretű 100 cm magas Hektor kutyakennel és a 80 cm magas Tappancs kutyakennel.

Hektor kutyakennel    Tappancs kutyakennel

A különböző méretű beltéri kenneleket a Kennelek termékkategóriában találja meg.

Kültéri kenneljeink

Kültéri kenneleink horganyzott anyagból készülnek, így időjárásállóbbak. Sarkoknál a földbe szúrható pálcák segítségével rögzíthetők. Ezeket lehet állandóan kint hagyni és nemcsak kutyáknak, de nyulaknak, csirkéknek is alkalmasak. Ezek súlya 6-11 kg körüli így könnyedén vihetjük magunkkal nyaraláshoz, vásárokhoz is.

Megvásárolható a legkisebb 6 darab 60 x 60 cm elemből álló és a legnagyobb 8 darab 80 x 75 cm-es elemből álló változat is.

 
Mobil kültéri kennel 60 x 60 cm   8 elemes kültéri kennel 80 x 75 cm

A kültéri kenneljeink 60 – 120 cm közötti magasságban megvásárolhatók.