Leírás
A BBQ grillező és smoker grill sokoldalú felhasználásra készült. Füstölésre, valamint grillezésre használható, BBQ grill rajongók számára kiváló. Az ételeket füstölni és hagyományosan grillezni is lehet vele. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is készíthetünk, például zöldségeket, halat, különböző húsokat, vagy akár sajtot is. A tetőbe épített hőmérő pontos adatot ad a smoker belső hőmérsékletéről. Ideális kerti sütögetések alkalmával, kültéri rendezvényeken, nyaraláson.
BBQ grillező, smoker grill tulajdonságai:
- Grillező átmérője 40 cm, magassága 80 cm, lábak magassága 15 cm.
- Termék súlya: 6 kg.
- Anyaga: fém lemez, vastagság: 0.5 mm.
- Csomag mérete: 43x43x25 cm.
- Csomag súlya: 7 kg
BBQ grillező, hordó grill csomag tartalma:
- 3 db-ból álló test,
- 2 db faszén tartó,
- 3 db grill rács,
- 4 db láb,
- 3 db fogantyú,
- 1 db hőmérséklet mérő,
- az összeszereléshez szükséges alkatrészek, szerszámok,
- magyar nyelvű használati és összeszerelési útmutató.
BBQ grillező és smoker grill előnyei:
- Könnyen szétszedhető.
- Több szinten készíthető étel.
- Grillezésre, füstölésre és lassú tűzön való sütésre is alkalmas.
- Oldalablakokon a grill szétszedése nélkül tölthető be a faszén.
- Hőmérő segítségével folyamatosan ellenőrizhetjük a sütési hőmérsékletet.
- Magasságának köszönhetően kiváló halak, szalonna füstöléséhez.
Ezen a grillezőn bátran kipróbálhatjuk a grillezés különböző fajáit. Legyen szó hirtelen sült húsokról vagy lassú füstölésről.
Grillezés fajták:
Hideg és meleg füstölés a BBQ grillezőben
Ez a fajta grillezési mód lehetővé teszi egy másfajta ízvilág megismerését. Ezzel a módszerrel a grillezendő étel inkább füstölődik, mint direkt lángon sül. Ezáltal a húsok és a halak kíméletesebben készülnek el és alig kell forgatni őket, mivel a füst mindkét oldalát éri. A hús és a hal ez által sokkal szaftosabb marad, mint a tűz felett történő, direkt grillezésnél. A megégéstől ennél a módszernél nem kell tartani. Az egyszerűsége miatt bárki használhatja, nem fogja az ételt odaégetni. Ezen kívül sokkal takarékosabb, mint a szenes módszer, mert a fa jóval olcsóbb és a füstölésnek köszönhetően kevesebbet is kell felhasználni. Ebben a kerti grillben 5-80 Celsius fok közötti hideg és meleg füstöléssel készíthetjük ételeinket.
A fa fajtája szerint lehet változtatni az ételek ízein.
Hosszú sütés alacsony hőmérsékleten történő barbecue grill elkészítéséhez
Ebben az barbecue sütőben kipróbálhatjuk a lassú tűzön sütés vagyis az alacsonyabb hőmérsékleten való sütés. Ezzel a módszerrel nagyobb húsokat tudunk sütni alacsonyabb hőmérsékleten, füstön. Az amerikai barbecue, elterjedt sütési mód, mivel a húsokat átjárja a kellemes füst és zamat. Ilyenkor 110-120 fokon sütjük a húst faszén vagy fa tüzelés segítségével.
Direkt grillezés a barbecue grillezőben
Természetesen akinek az amerikában elterjedt grillezési módszerek nem nem jönnnek be, hanem a nálunk hagyományos magas hőmérsékleten való sütést részesíti előnyben, az hagyományos faszenes grillként is használhatja, mivel úgy is osztályon felül teljesít. Köszönhető a zárható tetőnek és kéményrendszernek!
Amennyiben mégsem ilyen amerikai BBQ grillezőt szeretnél, nézz szét a kerti grill termékeink között ahol találhatsz kisebb asztali grillt vagy faszenes grillt füstölő funkcióval is.