Faszenes BBQ grillsütő, grillezéshez, füstöléshez.
Faszenes BBQ grillsütő, grillezéshez, füstöléshez.
Faszenes BBQ grillsütő, grillezéshez, füstöléshez.
Faszenes BBQ grillsütő, kerekekkel, alsó rakodó ráccssal.
Faszenes BBQ grillsütő, külön nyitható tartállyal.
Faszenes BBQ grillsütő, külön nyitható dobokkal.
Faszenes BBQ grillsütő, grillezéshez, füstöléshez.
Faszenes BBQ grillsütő, grillezéshez, füstöléshez.

Faszenes BBQ grillsütő füstölő tartállyal

44.990Ft 31.990Ft

Többfunkciós faszenes BBQ grillsütő, barbecue füstölő. Ideális grillezésre, sütésre és füstölésre. Akár hal, hús, zöldség, akár baromfi – a grillező elképzelhetetlen lehetőségeket és új ízélményeket kínál.
Két külön sütőfelülettel és előkészítő asztallal ellátva. A tetején lévő hőmérő mutatja a hőmérsékletet, amely tökéletesen szabályozható.
Egyszerűen mozgatható a kerekeknek köszönhetően. Ideális családi grillező.

 

Elérhetőség:Elfogyott

Összehasonlítom

Leírás

Faszenes BBQ grillsütő és füstölő a tökéletes barbecue élményhez!

Többfunkciós BBQ grillsütő grillezéshez, füstöléshez, lassú tűzön-füstön való sütéshez. Ennek a kerti faszenes grillnek a kialakítása nagyon elterjedt az amerikai grillezők körében. Nem véletlen, mivel a két külön tartálynak köszönhetően többféle barbecue elkészítésére alkalmas. A fő, nagyobb grill tartályban könnyedén süthetünk hirtelen nagy hőmérsékleten a klasszikus grill ételek elkészítéséhez. Emellett itt tökéletesen szabályozható hőmérsékletnek köszönhetően a lassú tűzön sütés is könnyedén megvalósítható. Az oldalsó kisebb tartályban kedvünkre füstölhetjük halaink, húsaink grillezés közben is.

Faszenes BBQ grillsütő alkalmazási módjai:

Hideg és meleg füstölés:

Füstölés során a húsok, halak, nem a hagyományos módon tűzön puhulnak, sülnek meg, hanem a húsokat átjáró füst melegétől. A füsttől kellemes ízt kapnak, mely erőssége és íze, zamata szabályozható a különböző faszenekkel. A füstöléssel készült halak, húsok teljes felületét átjárja a füst így egyenletesen puhulnak meg. Két fajta füstölési mód van. A hideg füstölés itt a füst hőmérséklete 2-25˙C közötti, míg a meleg füstölésnél 55-80 °C közötti a hőmérséklet, mellyel elkészítjük az ételünk. Füstöléshez a keményfák javasoltak, de kaphatók, már direkt smoker-be való faforgácsok különböző illattal

Lassú tűzön készült barbecue grill sütése

A lassú tűzön sütés  Amerikából terjedt el ez a BBQ vagy barbecue grillezés. Lényege, hogy a nagyobb húsokat lassú 110-120°C hőmérsékleten sütik órákon keresztül. Ezáltal a húsok teljesen megpuhulnak, ízesebbek, zamatosabbak lesznek. Ez a BBQ grill kiválóan alkalmas a lassú tűzön sütéshez, mert zárható tetejével, légnyílásaival és hőmérsékletet jelző órájával folyamatosan szabályozhatjuk a megfelelő hőmérsékletet. Ha kész, nem is kell más hozzá csak egy jó BBQ szósz recept.

Direkt, magas hőmérsékleten grillezés

Magyarországon a legelterjedtebb grillezési mód a direkt grillezés. Legtöbben ilyen módszerrel készítik el grill ételeiket. Ennek a grillezésnek a lényege a magas hőmérsékleten olykor lángon való sütés. Ehhez a módszerhez is kiválóan alkalmas ez a faszenes BBQ grillsütő.

A hőmérséklet könnyebb szabályozása érdekében ez a faszenes grill beépített hőmérővel rendelkezik, oldalán légáramlást szabályozóval és szabályozható kéménnyel szerelt. A nagyobb tartály előtt fa előkészítő asztal a könnyebb kezelhetőségért. Mindkét tartályon felnyitható ajtó, hogy külön-külön használhassuk füstölés és grillezés közben.

Könnyen szerelhető, mozgatható modell, ezért közkedvelt a barbecue kedvelői körében. A grill alján találhat edény az esetlegesen lecsöpögő szaft és zsír felfogását biztosítja.

Faszenes BBQ grillsütő tulajdonságai:

  • Magasság: kb. 102 cm.
  • Teljes szélesség: kb. 115 cm.
  • Kis grillező-füstölő mérete: 31 x 30 cm.
  • Nagy grillező mérete: 62 x 30 cm.
  • Fa előkészítő asztal: 60 x 20 cm.
  • Súlya: 15 kg.

Faszenes BBQ grillsütő tisztítása:

Mindenképpen várja meg míg teljesen kihűlt a kerti grillsütő, utána mossa csak le. A kerti grill speciális grilltisztító folyadékkal vagy semleges folyékony mosószerrel  mossa le és öblítse. Majd hagyja megszáradni. Ne használjon karcosodást okozó szereket, tisztítóeszközöket. A grillrácsra sült zsírt, szaftot a legkönnyebben úgy távolíthatja, el ha üresen szenesre süti rajta, majd nedves ruhával letörli, mikor könnyen lepattog róla.

 

Ehhez a termékünkhöz hasonló a barbecue grill itt található: Faszenes grillsütő füstölő tartállyal. A különbség köztük fogantyúkban és a méretekben van. Amennyiben mégsem ilyen faszenes grillsütőt szeretnél, nézz szét a kerti grill termékeink között ahol találhatsz kisebb asztali grillt vagy az amerikai típusú BBQ smoker és grillt füstölő funkcióval is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Faszenes BBQ grillsütő füstölő tartállyal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.