Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

A tökéletes szék számítógépasztalhoz és íróasztalhoz

A tökéletes szék számítógépasztalhoz és íróasztalhoz

Manapság nemcsak a munka, hanem a szórakozás, és időnként még a társaskapcsolatok ápolása is rengeteg embert szögez huzamosabb időre a számítógép elé. Így talán nem is szorul különösebb magyarázatra, hogy miért fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes széket, amelyben napjaink nagy részét töltjük. Egy jól megválasztott ülőalkalmatossággal számtalan egészségügyi kockázat elkerülhető, amit a helytelen ülés okozhat.

Az irodai székekről általában

 

Irodai székekkel már nem csak a munkahelyeken találkozhatunk, hanem az otthonok falai között is felfedezhetjük őket. Ezeken a székeken ülve ugyanis nem csak dolgozunk, hanem sokszor tanuláshoz is használjuk őket, vagy ölelésükben épp kikapcsolódunk.  Éppen ezért a gyártók elképesztő választékával találkozhatunk, ha irodai szék vásárlására adjuk a fejünket.

Ha otthonra vásárolunk széket, akkor fontos, hogy illeszkedjen a szoba dizájnjához a választott bútor. Szerencsére dizájn és anyaghasználat szempontjából is nagy mozgásterünk van, ha ilyen székekben gondolkodunk. Létezik belőlük ugyanis elegáns bőr, jól szellőző hálós, és különféle színes szövetből készült darab is.

Modern irodai forgószék szövet, több színben - PRO

Szerepüket tekintve általában mind állíthatók, így ha csak egy szék vásárlására van lehetőségünk, akkor is ki tudja szolgálni a család összes tagját magasságtól függetlenül. Van belőlük olyan, aminek gurulnak a lábai, de választhatunk fixlábút is belőlük, ha nem szeretnénk a padlót túlságosan karcolni. A karfával rendelkező irodai székek pedig levehetik a vállunkról a terhelést, míg a karfa nélküliek szabadabb mozgást biztosítanak.

 

Székek a munkához

 

Ha munkához választunk magunknak széket, akkor nagyon fontos a megfelelő ergonómiai kialakítás. Válasszunk belőlük karfával rendelkezőt, mert a kezeink alátámasztásával csökkenthetjük a testünkre nehezedő fizikai nyomást, így mérsékelhetjük a későbbi hátfájdalmakat. Ha pedig még állítható is a karfa magassága, akkor valóban finomra tudjuk hangolni a székünket. Az ergonomikus kialakítás szintén fontos szempont lehet, mert a hát megfelelő alátámasztása szintén nagyon fontos ahhoz, hogy helyes tartással dolgozhassuk végig a napot. A háttámla magassága is fontos szempont, hiszen a gerincünket támasztja meg.

Az alacsonyabb háttámlájú székeket a szakemberek maximum 2 órás üléshez javasolják. Ha ennél több időt töltünk az íróasztalnál ülve, akkor érdemes a magasabb támlájú székeket szemügyre venni.

 

Masszázs főnöki fotel műbőr és szövet kárpittal - Pacific

Az úgynevezett főnöki székek az egész napos üléshez lettek tervezve. Nagy méretüknek köszönhetően jó választás lehet a nagyobb termetű emberek számára is. A puha, párnázott ülés, vagy egy masszázsfunkció pedig a teljes kényelemről gondoskodik. A fűtésfunkció pedig egy olyan luxus, amely nem csak a komfortérzetnek tesz jót, hanem a keringésnek is.

 

Székek nemcsak a játékhoz

 

A sportos megjelenésű, színes gamer székeket a huzamosabb használatra tervezték. Éppen ezért munkához is jó választásnak számítanak ezek a feltűnőbb külsejű, de nagyon kényelmes bútorok. Kialakításuknál a tervezők azt vették figyelembe, hogy a hosszabb koncentrálás során jobban megfeszülnek az izmok. Így egy gamer szék pont olyan helyeken ad a testnek megfelelő alátámasztást, ahol a legfontosabb.

Gamer szék

 

Mit tehetünk még a jó széken kívül?

 

A sok ülés hosszútávú, egészségre káros hatásait egy jó szék használatával csökkenthetjük, de még ezek mellett sem árt figyelni olyan tényezőkre, mint a rendszeres, aktív mozgás beépítése az életünkbe. Ezen kívül az is nagyon fontos, hogy bármennyire is kényelmes a székünk, legalább óránként álljunk fel, és mozgassuk át a testünket, hogy az elgémberedett tagjaink újra felfrissülhessenek.