Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Játékkonyhák és kellékei

Játékkonyhák és minden kiegészítő ami a főzéshez, sütéshez elengedhetetlen

A játékkonyha nem csak az ételekkel való játékra ösztönöz, hanem a hétköznapi tevékenységek, mint a sütés-főzés és a bevásárlás utánzására is. Nem csupán lányok, de fiúk számára is izgalmas elfoglaltságot kínál. 

  • Játék ételek és élelmiszerek: Műanyagból és fából készült játék ételekkel a gyerekek utánozhatják a felnőttek hétköznapi tevékenységeit. A szeletelhető játék ételek kézügyességük fejlődését is támogatják, miközben szókincsük is gyarapodik.

  • Játék konyhai gépek: Ezekkel a játékokkal a gyerekek a konyha használatának rejtelmeit ismerhetik meg szórakoztatóan. A kisgépek ösztönzik képzeletüket és kreativitásukat, a különféle konyhai gépek használata közben pedig finommotorikus készségeiket is fejleszthetik.

Webshopunkban a játékkonyhák mellett különböző játék élelmiszerek és konyhai gépek is megtalálhatók!

Ha nem találtad meg a megfelelő terméket? Érdeklődj az info@praktar.hu vagy a +36 30 955 6914 elérhetőségeinken és mi beszerezzük Neked!

Nézz szét a játékkonyha és kellékek között:

Rendezés:

A játék főzés-sütés előnyei a gyerekek számára

A játék főzés-sütés nem csak szórakoztató tevékenység a gyerekek számára, hanem számos előnyt is kínál:

  1. Utánzáson keresztüli tanulás: A gyerekek természetesen utánozzák a felnőtteket. A főzés és sütés során a valódi konyhai műveleteket játszva tanulják, amelyek a mindennapi élet fontos részét képezik.

  2. Finommotorikus készségek fejlesztése: A különböző konyhai eszközökkel való játék, mint például a keverés, szeletelés vagy öntés, javítja a gyerekek kézügyességét és koordinációját.

  3. Kreativitás és fantázia: A játék főzés lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kísérletezzenek, új ételeket alkossanak, és kreatív módon fedezzék fel az ízek világát – még akkor is, ha csak játék élelmiszerekről van szó.

  4. Szociális készségek: Amikor több gyerek együtt játszik a konyhában, együttműködési és kommunikációs készségeiket is fejleszthetik. Megtanulják, hogyan osztozzanak az eszközökön, és hogyan dolgozzanak együtt a "főzési" projektekben.

  5. Felelősségtudat: A játék során a gyerekek megismerhetik az élelmiszerrel és a konyhával kapcsolatos felelősségeket, mint például a tisztaság fenntartását és az óvatosságot bizonyos eszközök használata közben.

  6. Matematikai és tudományos készségek: A mennyiségek, méretek és időmérés becslése alapvető matematikai készségeket igényel. 

Végezetül, a játék főzés-sütés által a gyerekek valósághű környezetben gyakorolhatják az életkészségeket és önbizalmuk is növekedhet. Ezen készségek és tapasztalatok később is hasznosak lehetnek számukra a valódi életben.