Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Bárszék vásárlási útmutató – megfelelő magasság és design kiválasztása

Bárszék vásárlási útmutató – megfelelő magasság és design kiválasztása
Vásárlás során rengeteg mindent mérlegelnünk kell, hogy megtaláljuk a megfelelő bárszéket, mint például a bárszék magasság, bárszék stílus, design, kialakítás, anyag, szín stb. Cikkünkben a megfelelő méret és funkció kiválasztásához adunk pár praktikus és gyakorlatias tanácsot.

Miért fontos a megfelelő bárszék kiválasztása?

Nem is gondolnánk milyen fontos is valójában a megfelelő magasságú bárszék kiválasztása. Bárokban, kávézókban, éttermekben gyakran találkozunk velük a pult mellé elhelyezve. Az emberek besétálva egy ilyen helyre legtöbbször sietve, csak leülnek egy bárszékre, gyorsan elfogyasztják megrendelt kávéjukat, szendvicsüket, majd tovább is állnak.

Viszont, ha nemcsak egy széket szeretnénk, hanem olyan bárszéket, ami hosszútávon is kényelmes, mutatós és praktikus legyen, akár az otthonunkban vagy az üzletünkben, akkor érdemes odafigyelnünk pár dologra vásárlás előtt.

Bárszék magasság megválasztása asztalunkhoz

A bárszékek méretének kiválasztásához figyelembe kell vennünk az asztal magasságát. Ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a lábunk és ne túl magas vagy ne túl alacsony legyen az asztal, ahhoz bárszék ülése és az asztal teteje között kb. 30-35 cm távolság szükséges.

Ahhoz, hogy kényelmesen üljünk az asztalnál a legalább 10 cm kell az asztallap alja és a lábunk között.

Választhatunk fix magasságú bárszéket, de ha különböző magasságú emberek használják majd a bárszéket, akkor az állítható magasságú változatok a tökéletes választás.

Bárszék magasság mellett fontos a funkció és a kialakítás

A bárszékeket több csoportba oszthatjuk:

 • Támla nélküli bárszék
 • Támlás bárszék
 • Karfás bárszék
 • Karfa nélküli bárszék
 • Párnázott – kárpitozott bárszék
 • Kárpit nélküli bárszék
 • Fix magasságú bárszék
 • Állítható magasságú bárszék
 • Forgatható bárszékek
 • Fix irányú bárszékek
 • Különböző anyagú bárszékek: Fa, fém, műanyag vázú és műbőr vagy szövet kárpitú

Ezek kombinációja rengeteg egyedi és hagyományos bárszéket ad. A támla és a karfa a kényelem miatt fontos kiválasztási szempont, viszont a nagyobb helyet igényel, így a rendelkezésre álló hely és a használat miatt mérlegelnünk kell, hogy szükséges-e. A helyszűkét sokszor megoldja a forgatható változatú bárszék, mivel könnyebb be és kiszállást biztosít. Ugyanilyen fontos a kárpitos – párnázott és kárpit nélküli változatok közti különbség is. A párnázott változatok nagyobb kényelmet biztosítanak hosszú távon is, ha ez a célunk. Minden változathoz lehet pro és kontra érveket felhozni, de mindenképp a rendelkezésre álló hely, a felhasználási igényünk és kedvelt stílusunk szerint válasszunk.

Webáruházunk bárszék kínálata

Webáruházunkban számos bárszék közül lehet választani. Található fix és állítható magasságú bárszék, karfás és karfa nélküli bárszék a legkülönbözőbb színben és formában. Nézzünk pár kedvelt bárszéket a teljesség igénye nélkül.

 

 

„Waldemar” modern konyhai bárszék többféle – 2 db

 

A modern konyhai bárszék ideális választás nemcsak konyhába, hanem étkezőbe, nappaliba bárpulthoz, vagy kávézóba, bárokba pultokhoz. A támla kerekített formája és magassága, nagyon kényelmes megtámasztást biztosít derekunknak.

Az ülőfelület magassága 59-79 cm között szabadon, fokozatmentesen állítható, a magasság állítása gázrugóval történik egy kar segítségével.

A fekete mellett választhatunk több egyedi színből is.

 

 

 

 

 

 

“Sebastian” 2 db állítható magasságú támla nélküli bárszék

 

A Sebastian támla nélküli bárszékünkre méltán mondható, hogy a maga egyszerűségével, kényelmes és mégis modern, elegáns ülőfelületet biztosít konyhánkba, étkezőnkbe, bárpultunkhoz, asztalunkhoz, akkor is, ha nem áll rendelkezésünkre tágas hely.

360 fokban körbe forgatható, könnyed és rugalmas használhatóságot biztosít.

Állítható magasságú, ülőfelület magassága 63-84 cm között szabadon, fokozatmentesen állítható.

 

 

 

 

 

 

 

„Harald” karfás konyhai bárszék többféle színben – 2 db

 

A Harald karfás bárszék kényelmes vastagon párnázott ülőfelületet és háttámlát kapott. Mindezt műbőr huzat és letisztult négyzetes varrás teszi még modernebbé és könnyen kezelhetővé. A vastag párnázásnak, a karfának és a lábtartónak köszönhetően ez a konyhai karfás bárszék rendkívüli kényelmet biztosít.

360 fokban körbe forgatható, könnyed és rugalmas használhatóságot biztosít.

Az ülőfelület magassága 62-82,5 cm között szabadon, fokozatmentesen állítható.

 

 

 

 

 

 

“Burda” elegáns bárszék barna műbőr kárpittal, falábbal

 

A többféle színben megvásárolható fából készült lábai, egyediséget és stílust adnak konyhájának. A bárszék lábai strapabíró festést kaptak, mely 3 színben választható, natúr, cappuccino és fekete láb. Nemcsak egyedivé, hanem könnyen kezelhetővé teszi ezt az elegáns bárszék használatát, ápolását.

Stabil, fix magasságú bárszék, elegáns falábakkal.

Ennek a bárszéknek a bárszék magasság 79 cm, mely körülbelül 110 cm magas bárpultokhoz, konyhapultokhoz ideális.

 

 

 

 

 

 

“Koln” modern műbőr bárszék – többféle színben

 

A Koln modern műbőr bárszék, egyszerű vonalvezetésű és kényelmes ülőhely különböző magasságú bárpultokhoz, magasabb asztalokhoz. Ezt a bárszék kényelmesen használható otthonunkban és bárokban, kávézókban egyaránt.

A műbőr kárpit 10 színben választható, ezért biztosan mindenki megtalálja a neki tetsző színű széket.

A bárszék magasság 60-80,5 cm között fokozatmentesen állítható a beépített gázliftes mechanikának köszönhetően.

 

 

 

 

 

 

 

“Miami” design bárszék műbőr kárpittal – 9 színben

 

Ez a design bárszék elegáns műbőr huzattal és párnázott ülőfelülettel, támlával remek választás, konyhájába, nappaliban bárpulthoz. Mivel kiváló, tartós és könnyen kezelhető anyagokból készült ezért megfelelő választás bárokba, kávézókba, cukrászdákba is.

Az ülés 360 ° -kal is elforgatható, így mobilan és praktikusan használható.

Magasságállítása, könnyedén egy kar segítségével 62-82 cm között fokozatmentesen állítható, ezért ideális minden bármagassághoz.

 

 

 

 

 

 

 

“Club” szövet bárszék – többféle színben

 

A Club bárszék könnyen kezelhető kellemes szövet és műbőr borítással vásárolható meg. A gázemelő segítségével ez a modell a kívánt magasságban fokozatosan állítható, hogy ideális legyen bármely magassághoz.

Az ülés 360 ° -kal elforgatható, ami a lábtartóval együtt mozog. A szabad forgásnak köszönhetően könnyebb a felülés rá, elég kiforgatnunk, hogy szabaddá váljon az ülőfelület.

Magasságállítása, könnyedén egy kar segítségével 67-87 cm között fokozatmentesen állítható, ezért ideális minden bármagassághoz.

 

 

 

 

 

 

 

Végül melyiket vegyem meg?

Összefoglalva az egészet, egy olyan méretű és kialakítású bárszéket válasszunk, amely illik az ottani környezetbe (nem túl nagy/túl kicsi). Legyen könnyen állítható, komfortos és egyszerűen gyorsan tisztítható. Olyat válasszunk, amelyben mi magunk is szívesen elüldögélnénk egy órácskát. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve megvásárolhatjuk azokat a bárszékeket, amelyek a legideálisabbak számunkra, illetve az ügyfeleink számára.

Termékkínálatunkat nézze meg a bárszék termékkategória alatt!

Ha webáruház kínálatunkban nem talál megfelelőt, forduljon hozzánk elérhetőségeinken, mert kb. 250 féle bárszéket forgalmazunk és segítünk megtalálni az igényeknek megfelelőt!