Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillsütő vásárlás – faszenes grill vagy gázos grill

Grillsütő vásárlás – faszenes grill vagy gázos grill

A nyári szezonban eljön a kérdés, hogy milyen grillsütőt vegyünk a kerti partikra, grillezéshez. Első kérdés mindenképpen az, hogy milyen grillt válasszuk a faszenes vagy a gázos grillt esetleg elektromos grillt. Azt mindenképp leszögezhetjük, hogy beltérre csak az elektromos grill, kültérre mindhárom választható. Mégis a leggyakoribb választás kertbe a faszenes és a gázüzemű grillsütő változatok.

Ebben a cikkben kifejezetten a kertben használatos grillsütő vásárlásához akarunk segítséget nyújtani, hogy web áruházunk kerti grill kínálatából könnyebben megtalálják a megfelelő kerti sütőt.

A grill kiválasztása előtt általában körbekérdezzük a barátainkat, rokonainkat vagy elmegyünk egy kereskedésbe, ahol tanácsokat gyűjtünk. De sokszor ezzel sem vagyunk előrébb, mert mindkét fajtának vannak hívei és ellenzői.

Tehát első körben nekünk kell eldönteni, hogy melyik típusú grillel grilleznénk szívesebben, vagy melyik felel meg az igényeinknek.

A grill kiválasztásához több szempontot meg kell néznünk. Nézzük meg a grill típusok előnyeit és hátrányait.

Faszenes grillsütő előnyei

 • Utánozhatatlan faszenes íz.
 • Hagyományos grillezés mellett füstölésre is használható.
 • Lassú és gyors sütési technikákhoz is kiváló.
 • Sokféle típus – plusz füstölő tartályostól az egyszerű kivitelig.

Faszenes grillsütő hátrányai

 • Hosszabb előkészület a grillezés előtt.
 • Nagyobb tapasztalat, több gyakorlást igényel a megfelelő hő tartása.
 • Több takarítást igényel.
 • Kicsivel több kiadás a használat közben.

Gázos grillsütő előnyei

 • Kényelmes és könnyebb használat.
 • Gyors begyújtás.
 • Egyszerűbb hő beállítás.
 • Több funkció egy grillben. Több égőfej, főző funkció.
 • Lassú és gyors sütési technikákhoz is kiváló.

Gázos grillsütő hátrányai

 • Füstölés csak speciális füstölődobozzal.
 • Modernebb hatás a hagyományos faszenes sütéstől.
 • Magasabb árfekvés.

Mekkora társaságnak grillezünk?

Most, hogy megnéztük az előnyeit és hátrányait a grilleknek, akkor mindenképp végig kell gondolnunk, hogy mekkora társaságnak fogunk grillezni általában. Mindig arra gondoljunk, hogy inkább nagyobb legyen kicsit a grillünk, mint, hogy ne lehessen rajta elegendő mennyiségű ételt elkészíteni. Nincs is annál rosszabb egy grillpartin, ha csak a társaság egyik felének jut csak az ízletes falatokból.

Milyen gyorsan akarunk grillezni?

Itt elsősorban nem is a hús sütési idejére kell gondolnunk, mivel mindkét grillen tudunk lassan és gyorsan is sütni. Hanem inkább arra, hogy a grillezés csak egyszer-egyszer délutánonként vagy egész napos programként akarjuk űzni vagy akár egy gyors vacsora, ebéd elkészítésére, a mindennapokra.

Ha a grillünket sűrűbben, egy-egy vacsorára is használnánk, akkor a gázgrill előnyösebb, mert kevesebb előkészülettel, kevesebb kosszal jár. Csak bekapcsoljuk és pár percen belül süthetünk is rajta. Ellentétben a faszenes grillekkel, ahol a faszén betöltés, begyújtás és a megfelelő felizzítás több időbe telik.

Mekkora és milyen hely áll rendelkezésre a grillsütőnek?

A vásárlás során természetesen azt is végig kell gondolni, hogy mekkora helyet tudunk biztosítani a grillünknek. Mivel mindkét grill fajtából van kisebb és nagyobb változat, így ez nem döntő szempont a faszenes és gázos grill között.

Viszont az már lehet döntő szempont, hogy állandó vagy ideiglenes helyen grillezünk. Sokan kialakítanak egy külön grillező helyet a teraszukon vagy pavilonjuk, filagóriájuk alatt. Itt is lehet mindkét változat, de a faszenes grill nagyobb teret igényel a tűz és a faszén miatt, mint a gázos grill, ezért sokan a gázgrilleket részesítik előnyben.

Utazáshoz, szabadtéri grillezéshez leginkább a kisebb faszenes grilleket részesítik előnybe vásárlóink. Ilyen a kínálatunkban található Faszenes BBQ grill - rozsdamentes is.

 

Faszenes grillsütők

 

Faszenes grillsütő füstölő tartállyal

Ezen a grillen egy 4 tagú család nemcsak könnyedén grillezhet, hanem a plusz a füstölő tartályban füstölt húsokat, halakat is füstölhet sütés közben.

Faszenes grillsütő termékleírás.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 az 1-ben amerikai BBQ smoker grill és füstölő

Ez a faszenes grill az igazi amerikai barbeque élményt nyújtja a grill partik során. Grillezés, füstölés nem akadály.

BBQ smoker termékleírás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gázos grillsütők

 

Kerti gázgrill 3+1 égőfejjel

Nagyobb családi és baráti társaságokhoz is ideális gázos grill. Könnyű használat kisebb vagy nagyobb étkezésekhez az összes vagy akár 1 égőfej használatával is. A plusz égőfejjel még sokoldalúbb felhasználást biztosítva.

Kerti gázgrill termékleírás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerti gázgrill 6+1 égőfejjel

A kerti gázgrill 6+1 égőfejjel a szabadtéri, kerti sütögetés kiváló eszköze. Ezzel a grillel nemcsak kertjében, teraszán, erkélyén is kényelmesen és könnyedén grillezhet az egész évben. Könnyedén szabályozható sütési hőmérsékletért és a plusz 1 égőfej a köret sütéséhez, főzéséhez.

Kerti gázgrill termékleírás.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az itt bemutatott grilleken kívül még különböző minőségi gázos és faszenes grilleket is találhat a webáruházunk kerti grill kategóriája alatt. A grillek mellett kiegészítőket, grilltakarótgrillező rácsot vagy öntöttvas grill sütőedény készlettel is bővítheti grillező készletét.

 

Tehát összegzésként nézzük, milyen szempontokat gondoljunk végig grillsütő vásárlás előtt:

 1. Mennyire fontos a kényelem?
 2. Mennyi idő van a grillezéshez?
 3. Milyen grillezési módot kedvelünk?
 4. Mekkora társaságnak akarunk grillezni?
 5. Mekkora helyünk van a kerti grillnek?

A grill kiválasztása mindenkinek a saját stílusa és igényei szerint történik. Az biztos, hogy mindkét fajta grillen meg kell tanulni jól sütni ahhoz, hogy ízletes ételeket készítsünk. Viszont mindkét grillel élvezetes és nagy élményt ad a sütés a szabadban.