Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Miért praktikus a játszószőnyeg? Mikor és milyet vegyünk gyermekünknek?

Miért praktikus a játszószőnyeg? Mikor és milyet vegyünk gyermekünknek?

A gyerekek már pár hónaposan kúsznak-másznak egyre jobban fel akarják fedezni a világot és egy játszószőnyeg biztonságot nyújt ebben.  A vidám, érdekes színek ösztönzik a gyerekeket a mozgásra, játékra.

Mikor vegyünk játszószőnyeget a gyermekünknek??

 

A gyerekek már egészen kicsi koruktól élvezni tudják a játszószőnyeget. Már három hónapos kortól érdekli a babákat a külvilág, és érdeklődnek a színek, formák iránt.

De játszószőnyeget nagyobb gyereknek is vehetünk, melyeken autópálya, számok, betűk vagy akár társasjáték található.

 

Miért hasznos a játszószőnyeg már egészen kis kortól?

 

  • A gyerekek fantáziáját és kreativitását megmozgatják a színek, formák, a kicsiket ösztönzik a mozgásra, a nagyobbakat pedig a játékra.
  • Készségfejlesztő, remekül fejlődik a látás, érzékelés. A különböző formákkal, állatokkal, betűkkel, színekkel az értés, beszédkészség könnyebben fejleszthető.
  • Remekül leköti a gyermekeket így hosszabb ideig hagyhatjuk rajta, anélkül, hogy unatkozna.
  • Biztonságot ad, és megelőzi a sérüléseket, mivel a mászás, kúszás során nem a hideg és kemény kövön, parkettán történik.
  • Alkalmasak a baba tornáztatására.
  • Általában könnyen elcsomagolhatók, így utazáshoz, szabadtéri programokhoz is alkalmas.

 

Milyen játszószőnyegek vannak a piacon?

 

Játszószőnyegek méretre és mintázatban igen sokfélék lehetnek. Találunk egyszerű színes, mintás és kifejezetten kisfiúknak kialakított autópályás játszószőnyeget is.

Találhatók egyszerűbb szőnyegek és zenélő, csörgő, mozgó elemekkel felszereltek is. Kétoldalas változatok, különböző témával az oldalakon.

Nagyobb méretű játszószőnyegeken nemcsak a gyerek, de a család is együtt játszhat.

 

Az, hogy milyen játszószőnyeget választunk az a rendelkezésre álló hely a gyerek neme, kora, érdeklődése határozhatja meg.

A mi tanácsunk, hogy élénk színű, változatos mintázatú és nagyobb méretű szőnyeget hosszabb időn keresztül tudnak a gyerekek használni.

 

Játszószőnyegek mellett a habtapik is kitűnő választás, mivel ezek szivacsosabbak, hideg, kemény padlón még jobban szigetelnek és felfogják az ütéseket, zajokat.

 

 

 

Játszószőnyeg és gyerekszőnyeg választékunkból pár kedvelt termék.