Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Pörgős agytorna mindenkinek: a BrainBox társasjátékok

Pörgős agytorna mindenkinek: a BrainBox társasjátékok

A BrainBox társasjátékokban a család apraja-nagyja megtalálja a kikapcsolódási lehetőséget. A memóriajátékot, kvízjátékot és kártyajátékot ötvöző agytorna népszerűsége nem véletlen. De mitől lett ez a kézreálló, kicsi doboz ilyen népszerű társasjáték?

Az óvodástól a nagymamáig BrainBox társasjáték

 

Egyrészről amiatt, hogy képes összekötni generációkat a játék örömével. A BrainBox ugyanis egy igazi családi társasjáték is lehet.  A gyártó témák tekintetében igyekezett úgy kialakítani a kínálatot, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára ideális dobozt. Így a kicsiket biztosan elvarázsolja a Bogyó és Babóca tematika, míg a Világ országai játék a nagyszülők számára is rejthet izgalmas tudnivalókat. A dobozokon mindig van korosztályi besorolás is, amely megkönnyíti a megfelelő játék kiválasztását. Ezeket azért érdemes figyelembe venni, mert mindig a játszhatóság alsó korhatárát jelölik.

Brainbox leírás

A játékszabályok pedig annyira egyszerűek, hogy már egy kiscsoportosnak sem fognak nehézséget okozni. A szabályok szerint ugyanis a legfiatalabb játékos húz először egy kártyát és 10 másodperc alatt megfigyeli, amit a képen lát. A BrainBoxban a másodperceket egy homokóra méri, így ha az utolsó szem is lepörgött, akkor a kezdő játékos átadja a kártyát a mellette ülőnek és dob egyet a dobókockával.  A másik játékos ezek után felolvassa az átadott kártyáról azt a sorszámú kérdést, amelyet társa a dobókockával kidobott. A kérdés értelemszerűen az előzőleg memorizált képre vonatkozik. Ha a játékos helyesen válaszolt, megtarthatja a kártyát. Ha nem, akkor megy a lap a pakli aljára. Az nyer, akinek a végén a legtöbb kártyája lesz.

 

A BrainBox előnyei

 

A játékszabályokat olvasva egyértelművé válik, hogy egy átlagos memóriajátékhoz képest jóval interaktívabb társasjátékról van szó. A BrainBoxban ugyanis nagyon fontos momentum a kommunikáció. Így ez a játék nem csak a koncentrációt fejleszti, hanem a szókincset, a társakhoz való kapcsolódást, a szocializálódást is. Ezeken felül a legkisebbeket megtanítja a szabályok betartására, a kitartásra és a fókuszálásra. A gyerekek megtanulhatják a BrainBox által kezelni az érzelmeiket, hiszen a győzelmet és a veszteséget is átélhetik a játék során. Arról nem is beszélve, hogy a kártyák által adott feladatok tökéletes kiegészítői lehetnek akár az iskolai tananyagnak is. Ennek az agyat megmozgató társasjátéknak pedig még az is nagy előnye, hogy akár egyedül is lehet játszani.

BrainBox matematika kicsiknek BrainBox - Állatok - Társasjáték BrainBox - Magyarország - Társasjáték

 

Témakavalkád az egész családnak

 

A BrainBox társasjáték 2007-ben indult hódító útjára a világban. Az elmúlt 15 évben pedig azt mondhatjuk, hogy talán nincs is olyan téma, amelyet ez a játék ne zárt volna dobozba. Jelenleg körülbelül 20 különböző kérdéskörben játszható a matektól kezdve a foglalkozásokon át egészen találmányokig. Ez a sokszínűség pedig lehetővé teszi, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének legmegfelelőbb BrainBoxot.