Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek
Szókötő - Társasjáték
8.990 Ft
Menny.:db

Szókötő - Társasjáték

8.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Elfogyott
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szókötő társasjáték 10 éves kortól ajánlott díjnyertes játék az egész családnak. 3-6 játékos 30 percjátékidő kooperatív játékmód.
Szállítási díj: 1.150 Ft
Várható szállítás: 2024. október 29.

Leírás

Szókötő kooperatív társasjáték

Négy szó, négy kártya – megtaláljátok a helyüket? A Szókötő újszerű, kooperatív, szóasszociációs partijáték. A játékosok a saját tábláikra helyezett szópárokhoz írnak (letörölhető tollakkal) egyszavas segítségeket – a többieknek rá kell jönniük, mely kártyák milyen pozícióban illenek a felírt szavakhoz. A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.

Szókötő játék menete:

A játék két fázisból áll. Az első az egyéni fázis, az utalások megadása. A második a közös fázis a megfejtés megtalálása.

Első fázis:

Mindenki egyszerre felveszi a saját tábláját és titokban megnézi a kártyáik külső szélén elhelyezkedő 8 kulcsszót. A táblákon minden utalás helye alatt 2 kulcsszó van, ezek egy szópárt alkotnak. Összesen 4 ilyen szópár van mindenki tábláján. Mind a 4 szópárra kitalál egy-egy utalást, ami összeköti a 2 kulcsszót egymással. Minden utalásnak egyetlen szónak kell lennie. Ezeket a szavakat a megfelelő utalás helyére írja mindenki a tábláján. Miután mindenki leírta a 4 utalást, eltávolítja az összes kulcsszókártyát a táblákról. Ezután anélkül, hogy megnéznéznék, húz mindenki egy-egy új kártyát és összekeverve a sajátjához teszi képpel lefelé. Ezután jön a megfejtés fázis.

Második fázis:

Ebben a fázisban kiválassztanak egy kezdőjátékost, ő lesz a szemlélő, miközben a többiek szemügyre veszik a tábláját. A szemlélő nem kommunikálhat semmilyen módon a fázis alatt. Minden játékos egyszer lesz szemlélő a játék során. A szemlélő leteszi a tábláját és az 5 kulcsszókártyáját képpel felfelé az asztal közepére. A többi játékos az utalások segítségével megpróbálja közösen kitalálni, mely szavak tartoznak össze, és visszatenni a kártyákat a helyükre a táblán. Ha a játékosok egyetértenek a kártyák táblán való elhelyezkedésében, a szemlélő ellenőrzi a kulcsszavakat.

Miután minden játékos volt egyszer szemlélő, a játék véget ér. A cél, hogy minél több kártya legyen a jó helyen. 

A játékot lehet nehezíteni több kártya felhúzásával.

Szókötő társasjáték tartalma:

  • 220 kártya
  • 6 lóheretábla
  • 6 törölhető filctoll
  • 1 legendák csarnoka lap
  • Magyar nyelvű leírás

Szókötő társasjáték tulajdonságai:

Ajánlott korosztály 10 éves kortól
Ajánlott nem fiúknak és lányoknak
Alapanyag papír, műanyag
Játékosok száma 3 - 6 fő
Dobozméret 23 x 16 x 6 cm
Játékidő 30 perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.