Faszenes grillsütő füstölő tartállyal
Faszenes grillsütő füstölő tartállyal
Faszenes grillsütő füstölő tartállyal
Faszenes grillsütő füstölő tartállyal, előkészítő asztallal
Faszenes grillsütő füstölő, bbq grillsütő extrák
Faszenes grillsütő füstölő tartállyal

Faszenes grillsütő füstölő tartállyal

39.990Ft

Többfunkciós faszenes grillsütő, barbecue füstölő. Ideális grillezésre, sütésre és füstölésre. Akár hal, hús, zöldség, akár baromfi – a grillező elképzelhetetlen lehetőségeket és új ízélményeket kínál.
Két külön sütőfelülettel és előkészítő asztallal ellátva. A tetején lévő hőmérő mutatja a hőmérsékletet, amely tökéletesen szabályozható.
Egyszerűen mozgatható a kerekeknek köszönhetően.

 

View Detail
Összehasonlítom

Leírás

Faszenes grillsütő és füstölő a tökéletes barbecue élményhez!

Többfunkciós faszenes grillsütő grillezéshez, füstöléshez, lassú tűzön-füstön való sütéshez. Ennek a kerti grillnek a kialakítása nagyon elterjedt az amerikai grillezők körében. Nem véletlen, mivel a két külön tartálynak köszönhetően többféle barbecue elkészítésére alkalmas. A fő, nagyobb grill tartályban könnyedén süthetünk hirtelen nagy hőmérsékleten a klasszikus grill ételek elkészítéséhez. Emellett itt tökéletesen szabályozható hőmérsékletnek köszönhetően a lassú tűzön sütés is könnyedén megvalósítható. Az oldalsó kisebb tartályban kedvünkre füstölhetjük halaink, húsaink grillezés közben is.

Faszenes grillsütő alkalmazási módjai:

Hideg és meleg füstölés:

Füstölés közben húsaink nem a hagyományos tűzön sülnek, hanem füst melegétől puhulnak, ízesednek meg. Az így készült halak, húsok teljes felületét átjárja a füst így egyenletesen puhulnak meg. Két fajta füstölési mód van. A hideg füstölés itt a füst hőmérséklete 2-25˙C közötti, míg a meleg füstölésnél 55-80 °C közötti a hőmérséklet, mellyel elkészítjük az ételünk. Füstöléshez a keményfák javasoltak, de kaphatók, már direkt smoker-be való faforgácsok különböző illattal

Lassú tűzön készült barbecue grill sütése

Ez a sütési mód Amerikából terjedt el ez a BBQ vagy barbecue grillezés. Lényege, hogy a nagyobb húsokat lassú 110-120°C hőmérsékleten sütik órákon keresztül. Ezáltal a húsok teljesen megpuhulnak, ízesebbek, zamatosabbak lesznek.

Direkt, magas hőmérsékleten grillezés

Hazánkban legtöbben ilyen módszerrel készítik el grill ételeiket. Ennek a grillezésnek a lényege a magas hőmérsékleten olykor lángon való sütés. Ehhez a módszerhez kiválóan alkalmas a faszenes grillsütő használata.

A hőmérséklet könnyebb szabályozása érdekében ez a faszenes grill beépített hőmérővel rendelkezik, oldalán légáramlást szabályozóval és szabályozható kéménnyel szerelt. A nagyobb tartály előtt fa előkészítő asztal a könnyebb kezelhetőségért. Mindkét tartályon felnyitható ajtó, hogy külön-külön használhassuk füstölés és grillezés közben.

Könnyen szerelhető, mozgatható modell, ezért közkedvelt a barbecue kedvelői körében. A grill alján találhat edény az esetlegesen lecsöpögő szaft és zsír felfogását biztosítja.

Faszenes grillsütő tulajdonságai:

  • Magasság: kb. 115 cm.
  • Teljes szélesség: kb. 115 cm.
  • Kis grillező-füstölő mérete: 31 x 30 cm.
  • Nagy grillező mérete: 62 x 30 cm.
  • Fa előkészítő asztal: 60 x 20 cm.
  • Súlya: 14,5 kg.

Faszenes grillsütő tisztítása:

Mindenképpen várja meg míg teljesen kihűlt a kerti grillsütő, utána mossa csak le. A kerti grill speciális grilltisztító folyadékkal vagy semleges folyékony mosószerrel  mossa le és öblítse. Majd hagyja megszáradni. Ne használjon karcosodást okozó szereket, tisztítóeszközöket. A grillrácsra sült zsírt, szaftot a legkönnyebben úgy távolíthatja, el ha üresen szenesre süti rajta, majd nedves ruhával letörli, mikor könnyen lepattog róla.

 

Amennyiben mégsem ilyen faszenes grillsütőt szeretnél, nézz szét a kerti grill termékeink között ahol találhatsz kisebb asztali grillt vagy az amerikai típusú BBQ smoker és grillt füstölő funkcióval is.

További információk

Szezonális termék

Szezonális termék

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Faszenes grillsütő füstölő tartállyal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük