Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Otthoni edzőterem kialakítása egyszerűen

Otthoni edzőterem kialakítása egyszerűen

Sokan nem szeretnek vagy nincs rá idejük, hogy edzőtermbe járjanak, de mégis szeretnének edzettek, fittek lenni. Ma már az otthonunkban is könnyedén kialakíthatunk saját edzőtermet, mellyel az otthoni edzés egyszerűen megvalósítható a mindennapokban. Nem kell drága és hatalmas gépeket beszereznünk, hanem praktikus fitnesz eszközökkel minden izmunkat megmozgathatjuk.

Mire figyeljünk az otthoni edzőterem kialakításánál?

Otthoni edzés során leginkább a súlycsökkenés és az erőnlét fenntartása a fő cél. Ehhez olyan gépeket válogassunk össze, melyek kardió edzés és súlyzós edzés is megvalósítható.

Mire figyeljünk az edzőtermünk kialakításánál az eszközök megvásárlásánál:

 

Otthoni konditerem helye:

Ne aggódjunk, ha nincs külön szoba vagy garázs a konditerem kialakításához, akkor is találhatunk olyan fitnesz eszközöket, melyek kis helyet foglalnak vagy akár összecsukhatók, elrakhatók a szekrény mellé vagy az ágy alá.

Találjuk ki mit szeretnénk csinálni:

Gondoljuk át, hogy milyen izmokat szeretnénk megmozgatni vagy milyen típusú edzést szeretnénk végezni. Szeretnénk súlyzós edzést is, vagy csak az állóképességünk növelnénk?

Család nyugalma:

Ha nem szeretnénk nagy zajt csapni, akkor olyan gépet, eszközt válasszunk, ami biztos nem zavarja a családot vagy a szomszédokat a hajnali vagy esti edzés során.

 

Tökéletes fitnesz gépek kardió edzéshez

 

Ha csak kardió edzést, akkor elég egy jó szobakerékpár, ellipszis tréner vagy futópad. Ha igazán kicsi helyünk van akkor gondolkodhatunk taposógépben is.

Tipp: Érdemes olyan helyre rakni, ahol rálátunk a TV-re, mert a hosszú kardió edzések akár unalmasak is lehetnek és így növelhetjük a teljesítményünk!

 

Szobakerékpárok

 

Összecsukható szobakerékpár kis helyre

 

Profi szobakerékpár

 

 

Ellipszis tréner

 

Taposó gép

 

 

Edző termi eszközök az izmaink erősítésére

 

Multifunkcionális edzőpad

 

Súlyzóállvány

 

Súlyzókészlet

 

Kettlebell szett

Saját súllyal végezhető edzésekhez

 

Falra szerelhető tolódzkodó állvány

 

Haspad

 

Bordásfal

 

Step pad

 

Összefoglalva:

Érdemes úgy kialakítani az otthoni edzőtermünk, hogy kardió és súlyzós vagy saját testsúlyos edzéseket is tudjunk végezni.

Legegyszerűbb, de mégis sokoldalú otthoni konditerem felszerelése: egy szobakerékpár, egy súlyzókészlet, egy haspad.